(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті досліджено незвичайні прояви козаків у романі П. Панча «Го-моніла Україна». Увагу приділено тим ознакам і рисам характерів, завдяки яким козаки помітно впливали на оточення і на ворогів, були непереможними в бою. Показано спрямованість думок, дій і всього способу життя козаків-характерників на досягнення найвищого блага і добра України та українців.