(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
У статті розглянуто провідні ознаки поетики позазбіркових соціально-побутових оповідань Осипа Маковея. Дослідження творів показало, що в основу сюжету покладено один випадок з життя селян Західної України кінця ХІХ – початку ХХ століть, який дає можливість автору порушити низку актуальних проблем доби. Письменник з метою вираження своєї позиції вдається до багатої палітри художніх засобів, прийомів, що виразно характеризують його творчу манеру.