(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
У статті наголошується на проблемі духовності як найбільш необхідному чиннику розбудови суверенної Українив історико-філософсько-фантастичному романі-есе у віршах «Дивограй» О. Омельченко. У творі художньо ідеалізовано людські стосунки на суспільно-етичному рівні, інтерпретовано визначні події,архаїчні пласти вірувань українського народу як магічної й духовної його сили, відтворено найдавніші шари історичної й культурної пам’яті.