(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
Стаття присвячена гуманістичним виявам у прозовій збірці «Пісня над піснями» ідишомовного письменника України Й. Бурга. Вони аналізуються крізь призму художнього осмислення соціально-побутових, релігійних, культурних, політичних, історичних реалій життя євреїв ХХ ст. у складі різних державних утворень. Предметом окремої уваги стає тема Голокосту як центральна сюжетотворча тема збірки.