(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
У статті йдеться про специфіку зображення засобами художнього слова підприємницьких відносин в оповіданні «Ґава» І. Франка у середовищі дрібних підприємців кінця ХІХ ст. Авторка статті спробувала розкрити сутність феномену підприємництва на прикладі оповідання І. Франка «Ґава» та з’ясувала причини, мотиви, умови формування «підприємницької жилки» у представників такої соціальної верстви, як перекупщики, підприємці-ділки. Компонентний аналіз оповідання «Ґава» дозволив виявити специфіку формування підприємницьких рис характеру головного персонажа оповідання І. Франка «Ґава» та з’ясувати особливості формування економічних знань реципієнтів засобами художнього слова. Головний персонаж оповідання презентує такі риси характеру: ініціативність, рішучість, кмітливість.