(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
У статті досліджено художній феномен рольової лірики. Проаналізовано проблематику теоретичних пошуків літературознавців у дослідженні специфіки суб’єктної організації лірики. Охарактеризовано спектр суб’єктів поетичного мовлення. Розглянуто питання, пов’язані із прийомами композиційного та мовленнєвого оформлення поетичного рольового тексту. Окреслено концептуально-змістовні його ракурси, які виявляють себе на рівні вираження ідейно-тематичних концептів твору.