(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
Статтю присвячено питанню вивчення жанру художньої автобіографії в німецькому літературознавстві ХХ-го століття. Проаналізовано окремі наукові розвідки німецьких дослідників проблем літературної автобіографії. Виділено актуальні проблеми та основні тенденції німецьких досліджень літературної автобіографії вказаного періоду. Підкреслено часте звернення німецьких літературознавців ХХ-го століття до „Поезії і правди” Й.-В. Ґете як важливого ілюстративного матеріалу базових жанрових теоретичних позицій.