(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
У статті йдеться про функцію грошей у житті письменника. Авторка статті спробувала визначити вплив, залежність, прив’язаність до грошей людини мистецтва слова. А також розглянула наслідки процесу написання творів художньої літератури за гроші для психіки письменника. Окрім цього, у статті визначено рівень економічної свідомості персонажів творів. Розглянуто роль грошей у житті персонажів різних соціальних прошарків. Помічено, що ставлення персонажів до грошей виконує ще й характеристичну функцію. Деякі персонажі роману «Гроші, Куба і література» обирають гроші як інструмент формування способу життя. За гроші купують любов, свободу, витвір мистецтва, рідних. Лексема «гроші», котра у назві є релевантною перебуває у сильній позиції в тексті роману. З’ясовано, що міра вартості праці письменника визначається сумою, котру донька олігарха витрачає за тиждень. Гроші виконують у романі свою економічну функцію – міра вартості.