(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
У статті досліджуються ідейно-художні функції концепту «гра» в есе Костянтина Москальця «Гра триває». Гра трактується автором як чинник та найвищий вияв творчості, засіб подолання абсурду сучасного світу, необхідна складова життя митця в гармонії з собою, сенс його життя. Творчість осмислюється як чин, місія митця, який, попри несприятливі умови, час, тоталітарний тиск, байдужість оточуючих, повинен шукати смисл життя у смислопросторі Гри, створивши його самотужки.