(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті автор простежив процес формулювання поняття «психіка» у психологічних, літературознавчих словниках, виявивши помітні розбіжності у формулюваннях, дав своє, а також порушив проблему вивчення психопоетики твору літератури як пріоритетного напрямку у вивченні ментальності та духов-ності твору художньої літератури.