(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті порушено проблему «втраченого покоління» у творах світових та українських митців, присвячених подіям Першої світової та громадянської війни й повоєнної дійсності. У порівняльному аспекті звернено увагу на подіб-ність світоглядів героїв українських і німецького письменників, відчуття персо-нажами абсурдності буття і спроби подолання екзистенційного вакууму.