(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
Стаття присвячена пам’яті вітчизняного фольклориста, літературознавця, педагога, громадсько-культурного діяча ХХ ст. Василя Микитовича Скрипки. Відзначено, що його фундаментальні праці з українського, чеського, словацького фольклору та літератури, а також педагогічна та громадсько-культурна, просвітницька діяльність на ниві освіти і науки, вказали, що це – вчений європейського рівня.