(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
Статтю присвячено дослідженню автобіографічності та автотематичності роману Ю. Яновського «Майстер корабля» з метою глибше розкрити специфіку художньої майстерності митця і висвітлення процесу творчості як засобу самовираження письменника.