(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті виявлено та систематизовано традиції і ознаки національної ментальності в чумацький фольклор. Аналіз чумацького пісенності дав можливість сформулювати поняття про психотип чумака.