(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті розглядається творчість білоруського письменника Василя Бикова, зокрема його повість „Альпійська балада” у контексті проблеми „любов і війна”, яка простежується у порівняльно-типологічному аспекті антимілітаристичної прози ХХ століття.