(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2019)
У статті йдеться про те, яку функцію виконували гроші в епоху бароко. Авторка статті проаналізувала твори українських письменників епохи бароко та визначила сутність грошей, грошових операцій, ставлення до них авторів творів. Аспектний аналіз більшості творів указаного періоду показав, що у період з ХVІІ по ХVІІІ століття гроші для людини епохи бароко були знаком приземленості та ницості. А от у творах письменників середини ХVІІІ століття дещо міняються погляди на гроші та операції пов’язані з ними. Особливо це дуже добро представлено у творах В.Григоровича-Барського, Г.Сковороди. Гостру потребу у грошах постійно відчували й паломники, адже для них гроші були засобом виживання під час мандрівок. У творах письменників ХVІІІ століття все частіше з’являється образ ярмарку, купця, йдеться про здійснення різноманітних грошових операцій.