Фольклорна комунікація як модус семіотичної системи (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Статтю присвячено дослідженню фольклору як комунікативного процесу. Розглянуто функції фольклорної комунікації як міжетнічного полілогу, запропоновано виокремити інтертекстуальну функцію. Встановлено, що фольклорна міжетнічна комунікація відбувається на таких рівнях: на міжособистіному та на рівні етноспільнот. Фольклорна комунікація є моделлю семіотичного акту і є складовою складної семіотичної системи. Фольклорна комунікація належить до неопосередкованих, завдяки відсутності безпосереднього контактування між виконавцем та слухачами.
Keywords: фольклор; фольклорна комунікація; міжетнічна комунікація; інтертекстуальна функція; семіотичний акт; система; міжетнічний полілог