Трагедія українського селянства під час голодомору у прозі діаспори (на матеріалі творів Олени Звичайної та Іванни Чорнобривець) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті досліджено твори письменників діаспори Олени Звичайної та Іванни Чорнобривець на тему голодомору 1932–1933 рр. Акцентовано на специфіці авторського бачення етноциду, засобах та прийомах психологічного аналізу історичних реалій. На матеріалі оповідань розкрито екзистенційне буття людини в тоталітарному суспільстві, експресіоністичне відображення трагедії українців.
Keywords: голодомор; історична правда; документальність; екзистенційність; натуралізм; психологізм