Характеротворення в неореалістичній новелістиці початку ХХ століття (В. Винниченко, В. Підмогильний) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті пропонується розглянути питання про визначення характеру у літературознавстві. На матеріалі праць В. Фащенка робиться спроба зорієнтувати дослідницькі погляди на роль характеротворення у художній літературі. До аналізу залучені неореалістичні новели «Салдатики!» В. Винниченка та «Третя революція» В. Підмогильного.
Keywords: характер; характеротворення; неореалізм; типи характеру