Образи квітів як складова поетичного дискурсу Миколи Вороного (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті розглядається специфіка використання образів квітів у поетичній творчості Миколи Кіндратовича Вороного, одного з найяскравіших представників раннього українського  модернізму, зокрема, символізму та естетизму. Визначаються провідні особливості змістового та функціонально-стилістичного навантаження відповідних образів-символів у ліричних поезіях митця. Підкреслюється амбівалентність уживання аналізованих образів у поетичному дискурсі автора.
Keywords: модернізм; фольклорна традиція; художній образ; символ