Автори збірників «Шевченко та його доба» 1925, 1926 років як провідні шевченкознавці (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті розглядаються праці з шевченкознавства, уміщені у збірниках «Шевченко та його доба» (1925, 1926) таких дослідників, як П. Филипович, О. Гермайзе, В. Петров, А. Лобода, О. Дорошкевич, С. Родзевич. Розглядаються наукові зацікавлення авторів збірки у царині шевченкознавства та аналізується їх внесок у дослідження творчості Т. Шевченка та його особистості.
Keywords: шевченкознавство; стаття; автор; мотив; тема; світогляд; образ