Iрраціональне в художній моделі світу роману «Зазирни в мої сни» Макса Кідрука (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті зроблено спробу дослідити специфіку ірраціонального в художній моделі світу роману «Зазирни в мої сни» сучасного українського письменника Макса Кідрука. Значну увагу приділено характеристиці оніропростору твору. Простежено особливості художнього відтворення фізіологічних трансформацій персонажів, кореляцію «свого» і «чужого» у свідомості людини; окреслено специфіку трансцендентної міри часу.
Keywords: містика; оніросфера; технотрилер; психічні стани та процеси