Повсякдення у літературознавчому дискурсі останніх десятиліть (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2020)
У статті аналізуються праці літературознавців пов’язані із дослідженням феномену повсякденності, розглядаються підходи до визначення терміну «повсякдення», його структури та методології у літературознавчому дискурсі. На основі аналізу досліджень літературознавців зроблені висновки про те, щоскладність аналізу феномена повсякденності полягає у великій різноманітності і неоднозначності його інтерпретацій.
Keywords: повсякдення; життєвий світ; структура; побут; буття; динамічна система; історичність; методологія; літературознавство; дискурс