І ще раз про американський романтизм (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті оглядово представлені й проаналізовані теоретичні концепції дослідників і критиків Сполучених Штатів ХХ сторіччя, які відіграли найпомітнішу роль у давній академічній дискусії щодо термінологічного окреслення та визначення змістового субстрату і найхарактерніших атрибутів поняття «романтизм» у північноамериканських наукових студіях національної літературі доби «Американського Ренесансу».
Keywords: романтизм; Американський Ренесанс; Артур Ловджой; Рене Веллек; Морз Пекхем