Ценностный ряд в жанровой стратегии современного романа («Сластена» Йена Макьюэна и «Пикник на льду» Андрея Куркова) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті досліджено способи реалізації системи цінностей в сучасному романі в умовах постмодерністської гри з жанровими стратегіями, зі смислами і наративами. Показано особливості та прийоми, за допомогою яких вибудовується і реалізується ціннісна система тексту.
Keywords: інтелектуальний роман; жанрова система; система цінностей