Символічна метрологія у романі-тетралогії «Діти Чумацького Шляху» Докії Гуменної (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті досліджено наскільки Докії Гуменній вдалося передати параметри тих явищ (почуттів, уявлень, відчуттів, здібностей…), які неможливо виміряти конкретними мірками, оскільки людство ще не винайшло одиниць вимірювання, стандартів та еталонів для них, але символічні виміри тих явищ наявні у творчості письменниці.
Keywords: мірність світу; шкала виміру; духовність; здібності; почуття; кохання