Дзен-буддійські мотиви в хайку Мацуо Басьо (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті досліджуються імпліцитні смисли хайку Мацуо Басьо з позицій філософії дзен-буддизма. Зокрема, окреслено особливості дзен-буддизму, вивчено специфіку дзен-буддійських мотивів у хайку Мацуо Басьо, проаналізовано твори поета крізь призму філософії дзен-буддизма.
Keywords: Мацуо Басьо; хайку; дзен-буддизм; підтекст; імпліцитний смисл