Театр Миколи Садовського (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті висвітлюється творчий шлях одного з найвидатніших українських акторів і режисерів Миколи Садовського (Тобілевича), наголошується на тому, що митець входив до когорти корифеїв, які наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. під керівництвом М. Кропивницького підняли національне театральне мистецтво на найвищий світовий щабель. Акцентується, що Садовський заснував перший український постійний театр у Києві, брав активну участь у розбудові західноукраїнського театру в Галичині й Закарпатті, створив свою потужну театральну школу.
Keywords: корифеї; український національний театр; перший постійний театр; Галичина; Закарпаття