Своєрідність інтерпретації буття творчої особистості в повісті Юрія Зеленого «Кроткий и благостный» (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
До аналізу залучено неоднозначний твір відомого криворізького автора та художника Юрія Зеленого «Кроткий и благостный». У статті розглядаються проблеми існування та перипетій буття творчої людини в умовах складної дійсності сьогодення. Автор звертається до аналізу постмодерних елементів у розкритті буття основного персонажа та його взаємин із навколишнім світом. Увага приділяється специфіці художньої реалізації перебігу психологічних процесів та станів персонажа, його безпомічності в сучасному світі, особливостям сприймання буття в різні часові проміжки, визначаються  роль кольористики та елементів абсурду у творі
Keywords: інтерпретація; творча особистість; психологічність; абсурд; алюзія; постмодерн