Міфопоетичне моделювання в прозі Олени Печорної й Алли Рогашко (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У пропонованій статті вперше визначено типологічну подібність і своєрідність міфопоетичного моделювання в прозі Олени Печорної й Алли Рогашко. Ключовими при цьому є питання виявлення основних засобів створення міфопоетичної атмосфери в творах названих авторок, а також трактування місця цих письменниць у системі сучасної їм національної жіночої прози.
Keywords: мотив; модель; концепт; тілоцентризм; навіювання; психологізм; типологія