Катастрофізм художнього простору оповідання Р. Сейсенбаєва «День, коли обвалився світ» (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті на прикладі оповідання Роллана Сейсенбаєва «День, коли обвалився світ» розглянуто катастрофізм як літературне ідейно-стильове явище. Системно і комплексно проаналізовано тенденції та засоби мистецького втілення катастрофізму, передусім, його технократичної модифікації. Розкрито семантико-структурні трансформації, екзистенційні модуси й авторські інтенції, каталізатором яких став катастрофізм. Вказано на типологічну спорідненість форм художнього зображення в оповіданні Р. Сейсенбаєва «День, коли обвалився світ» та творах чорнобильської тематики.
Keywords: документалістика; есхатологізм; екзистенціалізм; типологічні збіги