Автобіографічний дискурс О. Довженка в рецепції В. Агеєвої (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті репрезентовано творчу постать О. Довженка в рецепції Віри Агеєвої, яка сформувалась на основі всебічного дослідження щоденника митця, листів, архівних матеріали та інших важливих документів, дотичних до його біографії. Розмисли Віри Агеєвої глибоко рефлексійні, дещо дискусійні за деякими аспектами, репрезентують О. Довженка «без гриму», тобто звичних для нього своєрідних ярликів, які, хоч і змінювались у різні часи, але ніколи повною мірою не відображали багатогранність особистості митця. Рефлексії Віри Агеєвої представили наповнений ґрунтовними висновками й узагальненнями автобіографічний дискурс видатного митця.
Keywords: рецепція; дискурс; документ; деконструктивістська ревізія