Лірична і лірізованная проза в історико-теоретичному висвітленні (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Питанням ліричної прози присвячено чимало літературознавчих досліджень, але поки немає повного наукового висвітлення цієї проблеми – співвіднесення феномена ліричної прози з прозою ліризованою. Саме це й обумовлює актуальність даної теми, з прагненням, що знаходиться в її основі, дослідити виникнення та еволюцію ліричної прози як художньо-естетичного явища, а також необхідність вивчення її стилістичних та жанрових перетворень, зв’язок з прозою ліризованою. Запропоновані проблеми вимагають прояснення як в рамках теорії, так і в межах історії літератури.
Keywords: лірична проза; ліризована проза; стиль; жанр; літературний рід; епос; лірика; драма