Оксюморон як провідний засіб творення художнього світу поезії Франсуа Війона (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Стаття містить аналіз функціонування оксюморонних конструкцій в поетикальній системі лірики Франсуа Війона. Автором зроблено спробу вивчити антиномічну природу та специфіку творення оригінальних смислових якостей через використання оксюморона в поетичній традиції пізнього Середньовіччя. Виявлено, що художній світ Ф. Війона значною мірою базується на принципі іронічної гри, руйнування канонів і приписів куртуазного письма, «семантичної зухвалості».
Keywords: оксюморон; Франсуа Війон; лірика; нонсенс; балада