Проблеми ідеології в поезії Самад Вургуна (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Самед Вургун був актуальний в цей період і поет придбав велику популярність. Поезія Самеда Вургуна відображає людські емоції, які включає в себе лірику з епічної фантазії поезії. Деякі з цих робіт не пов'язані з сучасним періодом, проте, дуже добре відображає «стан» радянського періоду. У цій точки зору вони дуже важливі й цікаві. Незважаючи на ідеологічні засади, котрим служив Самед Вургун, в його творах є національна ідентичність, моральні цінності.
Keywords: Самед Вургун; поет; поема; Бахтіяр Вахабзаде; сучасний період