Ієрархія цінностей у романі Еспідо Фрейре «Заморожені персики» як відбиток національної ментальності (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті розглядається певна ієрархічність панівних концептів у романі Еспідо Фрейре «Заморожені персики» як відображення ціннісних орієнтирів іспанського суспільства сучасності. Аналіз зосереджується на власне «жіночому» сприйняттю оточуючої реальності, адже проблема місця жінки в іспанському суспільстві завжди була наскрізною в творах іспанських письменників і особливо письменниць. Зміни на всіх рівнях суспільного життя, включно із законодавчими нововведеннями, значно вплинули як на сприйняття жінки іншими, так і на її сприйняття самої себе, що безсумнівно знайшло вираження і в літературній творчості.
Keywords: жіночі цінності; ієрархія цінностей; базові концепти; іспанська жіноча проза; концептуальна картина світу