Н. А. Оцуп в літературній критиці Г. В. Адамовича на сторінках «Ланки» (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Ім’я М. Оцупа часто зустрічається у статтях Г. Адамовича. Автор не тільки звертається до розгляду творів, але і дає характеристику його творчого методу, відзначаючи риси, що притаманні і йому самому. Критичні відгуки Адамовича свідчать про те, що йому близька лірика поета. Критик високо оцінював лірику поета, вважаючи головними в ній простоту, ясність, мужність, щирість – те, що  характеризує творчість близьких йому акмеистов.
Keywords: акмеїзм; критика; лірика; метод; рецепція; стаття