З історії українського вертепу (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті висвітлюються основні етапи історії українського вертепу – з кінця ХVІ ст. до наших днів. Наголошується, що вертеп має тісний зв’язок зі шкільною драмою, що вертепні вистави влаштовувалися зазвичай на Різдво або інші релігійні свята. Акцентується на тому, що різновидом лялькового театру є «живий» вертеп, де ролі виконують професійні актори або аматори, що «живий» вертеп  неабиякою популярністю користується і в наш час.
Keywords: вертеп; духовна драма; інтермедія; хоробрий запорожець; москаль