Гоголь і Шевченко в зарубіжній транскрипції (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2016)
Ідеться про недостатньо прояснені проблеми художнього стилю Гоголя й Шевченка. Автор звернув увагу на них у зв’язку з відзначенням 200-літніх ювілеїв обох українських геніїв, наголосив на дискусійності питань, пов’язаних із їхньою приналежністю до різних стильових епох та національних літератур. Зачеплено також проблему відлуння творчості письменників у літературному зарубіжжі.
Keywords: стиль творчості; національні риси; бароко; романтизм; реалізм; фольклор; літераурне зарубіжжя