Образна і художня семантика оповідань М. Горького (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті увагу зосереджено на моральні засади оповідань М. Горького із циклу «По Русі». Враховуючи суперечливість поглядів М. Горького на мораль людини у суспільстві, автор статті намагається відстояти позицію письменницького розуміння філософсько-етичних проблем його оповідей.
Keywords: філософсько-етичні проблеми; глибина душі; моральні засади; сприйняття