«Брати Карамазови» Ф. Достоєвського та «Ми» Є. Замятіна: суголосність філософських концепцій (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті досліджується вплив філософських поглядів Ф. Достоєвського на провідні образи та мотиви, зокрема сакральні, у творах Є. Замятіна. Особливий тип художньої цілісності виявлений на жанротворчих рівнях сюжетно-проблемної, композиційної організації, еволюції образів героїв, зображально-стильової єдності у порівняльному зіставленні.
Keywords: утопія; антиутопія; роман; жанр; майбутнє