До проблеми авторської свідомості («модуси буття», характеристика, типологія) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті локально висвітлюємо проблему авторської свідомості, визначаємо типологію “модусів буття” автора. У парадигмі української романістики 20-30-х років ХХ століття виокремлюємо конвергентний, дивергентний та авторитарний типи свідомості автора як домінантно-репрезентативні.
Keywords: авторська свідомість; модус; типологія; парадигма; комунікація; роман