Германський вектор у творчому доробку Віслави Шимборської (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
Стаття присвячена визначенню впливу германської теми на формування особливостей творчості Віслави Шимбосрької. Проведено компаративний аналіз деяких елементів поетики польської письменниці та німецького поета Генріха Гайне. Визначено спільне і відмінне у використанні засобів поетичного мовлення цих двох митців, у розкритті теми кохання.
Keywords: поетика; духовність; іронія; тема кохання; підтекст