Лінгвоментальна репрезентація концепту держава в українському афористичному просторі (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті йдеться про лінгвоментальну репрезентацію концепту ДЕРЖАВА в українському афористичному просторі. Досліджено семантичне наповнення відповідного концепту в індивідуально-авторських висловленнях крізь призму ядерних та периферійних елементів. Акцентовано на деяких прийомах досягнення стилістичного ефекту.
Keywords: концепт; афоризм; афористичне висловлення; афористичний простір; семантичне наповнення