Особливості моделювання нещасливої жіночої долі у поемах Т. Г. Шевченка (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті розглянуто особливості моделювання Т. Г. Шевченком у поемах «Катерина», «Наймичка», «Княжна» нещасливої жіночої долі. Досліджено авторський підхід у відображенні трагіко-драматичних ситуацій, що мають доленосне значення для героїнь, та суспільних тенденцій, що зумовлюють жіночі страждання.
Keywords: жіночі образи; гендерні проблеми; моделювання; авторська позиція; поетика