Християнські релігійні моделі Тараса Шевченка в дискурсивному полі Івана Огієнка (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті проаналізовано релігійність Тараса Шевченка крізь призму досліджень Івана Огієнка (митрополита Іларіона). Основний акцент зроблено на чинниках, що формували християнське світосприйняття письменника; досліджено значення християнських святинь, які потлумачено з погляду релігії, фольклору та самого поета; простежено навчальну, моральну та виховну функції Шевченкових творів.
Keywords: релігійність; християнське світосприйняття; церковний канон; стиль; текст; контекст