Специфіка художньої трансформації духовної сфери у ліриці Ірини Жиленко (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті подано спробу проаналізувати роль біблійних мотивів у творчій спадщині відомого українського лірика Ірини Жиленко. Християнські образи, ремінісценції, мотиви, переосмислені письменницею, розкривають особливості художнього світу поетеси.
Keywords: біблійні мотиви; лірика; ремінісценція; лірична героїня; морально-етичні цінності