Проблема «Людина і влада» в сучасному політичному романі (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті проаналізовано проблему зіткнення особистості та влади в політичному романі. Зроблено спробу дослідити особливості жанрового різновиду. Зосереджено увагу на авторському баченні політичного конфлікту в романах «Заплава» В. Баранова та «Записки українського самашедшого» Л. Костенко. Осмислено тенденції й перспективи розвитку жанрового різновиду за сучасної літературної динаміки.