Тематичні та жанрово-стильові особливості ранньої прози Артура Шніцлера (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті висвітлені витоки поетики та ідейно-естетичні джерела ранньої прозової творчості Артура Шніцлера (1862–1931). Розкриті основні художні принципи, які визначають жанрово-стильові особливості творів, мовностилістичні художні прийоми, тематично-смислові домінанти прози австрійського письменника.
Keywords: рання проза; новела; стиль; мотив; концептуальність; герой; образотворення