Фактор кольору в «жіночому» містичному любовному романі України початку ХХІ століття (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
Проаналізовано закономірності колористики романів Л. Баграт «Зло», Дари Корній «Гонихмарник», М. Ряполової «Бурецвіт» і В. Гранецької «Мантра-омана». Виявлено логіку використання кольороназв відносно жанрової природи творів, принципів їх сюжетного розгортання, а також специфічних авторських акцентів. Показано, що колористична система відіграє особливу роль у моделюванні міфосвіту аналізованих романів.
Keywords: традиція; колористика; символізм; логіка; фентезі; відповідність; амбівалентність; міфотворчість